14 april: uitvoering Crucifixion in Catharinakerk

Op Palmzondag (14 april), in de avonddienst in de Catharinakerk, zingt het vrouwenkoor Musica o.l.v. Elske te Lindert ‘The Crucifixion’ van John Stainer.
The Crucifixion is een Engelstalige passion van John Stainer. De tekst van het werk is samengesteld door de geestelijke W.J. Sparrow-Simpson. Het volgt het Lijdensverhaal op de voet. Tussen die bijbelteksten horen we meditatieve en devote teksten. Musica zingt een bewerking voor vrouwenkoor en sopraan-solist. De bewerking is van de hand van Desmond Ratcliffe.

Het stuk zal ingebed zijn in een passieviering. De instrumentale begeleiding is in handen van Liga Vilmane, zij begeleidt het koor op de vleugel. De solo’s worden door Elske gezongen. In deze viering wordt u uitgenodigd om een aantal passiekoralen mee te zingen. Elske begeleidt hierbij op orgel. Het belooft een bijzondere viering te worden waarin ds. Henk Makkinga zal voorgaan.