Elske te Lindert stadsorganist

Burgemeester Mark Boumans feliciteert Elske te Lindert met haar benoeming tot stadsorganist. Het gemeentebestuur heeft haar in die functie, een eretitel, benoemd. Wethouder Maureen Sluiter (onderwijs en cultuur) had kort daarvoor de bijbehorende brief overhandigd. In een toespraak noemde ze het orgel een pareltje van de stad.

Onder het mom van een werkbezoek aan de Catharinakerk was het hele college van burgemeester en wethouders op 20 februari in de kerk aanwezig. Elske te Lindert liet in een gevarieerd concertje van een kwartier horen wat een breed scala aan mogelijkheden het monumentale orgel biedt. Ze had er niet op gerekend dat het gemeentelijke bezoek deze wending zou krijgen: “Gelukkig had ik een goeie jurk aan.”

Het gemeentebestuur hoopt met de benoeming van een stadsorganist “de bekendheid van het orgel en het gebruik van het gebouw voor maatschappelijke doeleinden te versterken. Het orgel vormt de verbindende schakel tussen de stad en haar cultuurhistorie, waardoor het culturele erfgoed sterker op de kaart komt te staan.”

Burgemeester en wethouders schrijven Elske te Lindert dat zij “zeer content zijn dat u zich met uw kennis en kunde inzet voor het culturele klimaat in Doetinchem.”