Close

Doetinchemse Passietocht

Op woensdagavond 28 maart om 19.30 uur trekt voor de vierde keer een passietocht door de stad. Kom en beleef deze passietocht!
Het is een laagdrempelig evenement waarvoor u gerust buren en bekenden kunt uitnodigen. Op woensdagavond 28 maart om 19.30 uur is de start in het Mark Tennantplantsoen achter het bevrijdingsmonument. Daar klinkt muziek van de AMDG Wehl en Kwintet Kern-B en begint ds. Ina Veldhuizen met het verhaal over de laatste dagen van Jezus’ leven. De tocht gaat, omlijst met passende muziek, door de Synagogestraat en de Boliestraat naar het Simonsplein.
Rond 20.00 uur komt de lange stoet van publiek en koorzangers lopend achter een groot verlicht kruis aan bij de Catharinakerk, waar het programma verder gaat met woorden, muziek en zang in een verrassende mix. Medewerking wordt verleend door The Vivids, Kwintet Kern-B, het Bizet Ensemble van de Muziekschool en een gelegenheidskoor onder leiding van Anna Marie Krijgsman. Na afloop kan er nagepraat worden onder het genot van een drankje. Vrije gift bij de uitgang.