Doetinchem- Dresden: partners rond het thema Genade

Van woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei zijn 40 leden van de Lukasgemeinde uit Dresden bij ons te gast. We zullen samen optrekken rond het begrip “Genade”, dat dit seizoen het thema is van onze “Tuin vol verhalen”.

Onder de gasten bevinden zich 14 jongeren, inclusief begeleiders. Zij volgen, samen met Doetinchemse jongeren, hun eigen programma. Zij overnachten in het gebouw van de scouting op het terrein van de Roothaangroep. Alleen de laatste nacht slapen zij in de Slangenburgkerk. Hieronder vindt u het programma, zowel van de volwassenen als van de jongeren.

Heb je zin om mee te doen met het programma (of een gedeelte ervan)? Dat kan, maar wil je je dan aanmelden:

– voor het jongerenprogramma bij Jeroen Harmsen, jeroen.harmsen@senefelder.nl.

– voor het volwassenenprogramma: vóór 6 mei bij Jannie Orriëns 0315 298375 of email jw.berendsen@slangenburg. We willen i.v.m. de organisatie graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage is erg welkom!

De stuurgroep: Wim Huisman (0314-364104) en Hildo Hilbrands (0314-785678).

Programma volwassenen

Woensdag 9 mei
Aankomst ongeveer 17.00 uur, ontvangst in de Slangenburgkerk. Presentatie “de Slangenburgkerk een pioniersplek”. Avond vrij.

Donderdag 10 mei
Ochtend vrij,  14.00 uur Slangenburgkerk: programma Pioniers, afgesloten met een Vesper. Einde 17.30 uur.  Avond vrij

Vrijdag 11 mei
Uitstapje naar Zieuwent. Vertrek 9.30 uur, zodat we om 10.00 uur aanwezig zijn bij café-restaurant Het Witte Paard. (Dorpsstraat 49, 7136 LG Zieuwent). Uitleg over het project Kerkenpaden, en aansluitend wandeling over genoemde paden o.l.v. drie gidsen.

13.15 uur: Lunch (lunchpakket meenemen) op het kerkplein van de Werenfriduskerk.

14.15 uur: Rondleiding door de Werenfriduskerk tot ongeveer 16.00 uur. De avond is vrij.

Zaterdag 12 mei
Themabespreking.  9.00 uur inloop, 9.30 tot 11.00 uur voorbereiding en vervolgens (gedeeltelijk in stilte) wandeling naar de Abdij. 12.15 uur middaggebed aldaar  en terug naar Kasteel Slangenburg. Picknick (zelf  lunchpakket meenemen) en rond 14.00 uur weer terug bij de Slangenburgkerk. Middag vrij.
(Landgoedwinkel is open, leuk om even een kijkje te nemen.)

Avond : 18.00 uur Inloop en 18.30 uur gezamenlijke maaltijd. Vanaf 20.00 uur “Spass- und Musikabend” voor jong en oud met bijzondere afsluiting. Einde 22.00 uur.

Zondag 13 mei

10.00 uur Gezamenlijke viering in De Wingerd, koffiedrinken en afscheid nemen waarna vertrek gasten.

Programma jongeren

Het thema “Genade” is in het jongerenprogramma gekoppeld aan het spel “Wie is de Mol?”. Een mol leeft onder de grond, dus gaan we op vrijdag ook onder de grond.

woensdag 9 mei

Na aankomst en ontvangst van de Dresdense gasten bij de Slangenburgkerk, fietsen we met de jongeren uit Dresden naar het scoutingterrein op Koekendaal.

Na een gezamenlijke maaltijd starten we rond 20:00 uur met een kennismakingsspel.

Hierna volgt de uitleg van het spel “Wie is de Mol?” (Wer ist der Maulwurf?), dat we op donderdag gaan spelen.

Daarna kunnen er nog wat gezelschapsspelletjes gespeeld worden bij het kampvuur.

Nederlandse jongeren die willen blijven slapen, zijn alle dagen van harte welkom!

donderdag 10 mei

Rond 10:00 uur starten we met de opdrachten voor het spel “Wie is de Mol?”, waarbij één van de jongeren mag gaan “mollen”.

’s Middags gaan we zwemmen bij Stroombroek (of bij slecht weer in Rozengaarde).

Daarna gaan we samen het eten bereiden. Na het eten spelen we nog een (bos)spel waarbij “gemold” mag worden. Bij het kampvuur maken we de winnaar en de Mol bekend.

vrijdag 11 mei

Rond 10:00 uur vertrekken we met de trein (vanaf station Gaanderen) of met de (Dresdense) bus naar Arnhem. Hier bezoeken we de historische kelders. Daarna is er vrije tijd om Arnhem te bekijken, te winkelen of naar het h80festival te gaan.

’s Avonds bereiden we weer samen een maaltijd en is er vrije tijd om te kletsen bij het kampvuur of om eventueel te gaan poolbiljarten in centrum Doetinchem.

zaterdag 12 mei (vanaf hier is het programma gelijk aan de volwassenen)

Voor 09:00 uur verhuizen we van het scoutingterrein naar de kerk in Slangenburg (waar die nacht geslapen zal worden). We gaan dan samen met de volwassenen wandelen via de kloosterkapel, naar het kasteel voor een picknick. De rest van de middag is vrij.

Vanaf 18:30 uur is er een gezamenlijke maaltijd en vanaf 19:30 uur hebben we een gezellige avond in sfeer van het tv-spel “Ik hou van Holland”. Ouders zijn hierbij ook van harte welkom.

zondag 13 mei

Om 10:00 uur is er een afsluitende kerkdienst in De Wingerd. Na de koffie en de thee is het tijd om afscheid te nemen.

Volgend jaar willen we graag rond Hemelvaartsdag met een groep jongeren naar Dresden.